sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Kevättä osa 3 - Lehmäinselkä Saimaalla

Huhtikuun puolivälissä tuntui sitten siltä, että talvi oli ohi. Päästiin taas runsaan viiden kuukauden tauon jälkeen käymään mökkisaaressa - kelirikkoveneellä ja asiantuntevan kuljettajan avustuksella liukkaan sujuvasti jäitä pitkin.

Kun hakukin onnistui samalla pelillä seuraavana päivänä lähes samaan aikaan kuin edellisenä päivänä saareen rantauduttiin, voi puhua eräänlaisesta 24 h risteilystä.

Jäätilanne 14.-15.4. oli sellainen, että alkoi hieman epäilyttää vappuna saareen pääseminen omalla veneellä jäistä vapautunutta Saimaata pitkin.

Puumalan Lehmäinselällä oli sen verran vielä yöllä pakkasta, että sunnuntaiaamuna uskallettiin tehdä pari kävelyreissua jäällä. Päivällä lämpöasteita oli reilusti.

Toivoa ja odotusta vesien aukenemiseen tosin saatiin siitä kun kuultiin jäänmurtajan kulkeneen jo ainakin kahtena yönä lähellä kulkevaa syväväylää pitkin. Muutamaa päivää myöhemmin luettiin lisäksi paikallisesta lehdestä, että puutavara kulkee taas rahtilaivoilla Saimaalla ja Puumalassa talven jälkeen.


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti