torstai 20. huhtikuuta 2017

Havaintojen päivä - hirvistä meriharakoihin ja jotain siltä väliltäkin

Talviloma pääsikin alkamaan sitten varsin kiinnostavien keväthavaintojen merkeissä. Ja juuri tänään ei edes ollut tarkoitus heilua missään sen kummemmin kameran kanssa, mutta tulipahan kuitenkin otettua mukaan asiointireissuille, kaiken varalta. 

Ja hyvä, että otin.

Aamupäivällä jo ehdin manailla ääneen kun näin meriharakat Kuusankosken keskustassa ensimmäistä kertaa eikä ollut kameraa mukana, vielä. 
Ja eiväthän ne tietenkään enää puolen tunnin päästä olleet samassa paikassa syömässä, kun puolen tunnin päästä palasin kameran kanssa takaisin. 
Mutta onneksi olivat taas iltapäivällä, kun tulin autolla kesärenkaiden koeajolta - reissulta, jolta tuliaisina nyt vihdoin se töyhtöhyyppäkin sekä joutsenet ja hirvet samassa kuvassa. Kyllä, kaksi hirveä siinä tosiaan on kun tarkkaan katsoo. Toinen on jo metsän puolella, peräpeili pääosassa.

Ja eikä tässä vielä kaikki. Edellä mainitulta reissulta kun palasin kotiin, niin huomasin pihan talvisen ruokintapaikan rippeillä sinertävyyteen vivahtavan pikkutirpan, jota olin yrittänyt kameralla saalistaa jo aiemminkin. Nyt sekin sitten onnistui sekä maasta että siperianhernepensasaidasta. Pienen etsiskelyn jälkeen kaveri paljastui rautiaiseksi.

Töyhtöhyyppä (niitä oli liikkeellä runsaasti) on kuvattu Iitin Lyöttilässä, joutsenet ja hirvet muutama kilometri Lyöttilästä Kuusankoskelle Pilkanmaan suuntaan ja meriharakat lokkien seurassa Kuusankosken keskustan pallokentällä vanhan pappilan ja hotelli Sommelon välissä ja rautiainen kotipihalla.
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti