maanantai 17. huhtikuuta 2017

Jatkoa huhtikuun luontohavainnoille

Pääsiäinen oli Kuusankoskella sääennusteita noudatellen melkoisen kylmä. Päivällä toki lämpötila nousi plussallekin, mutta ei paljoa, hyvä jos neljässä-viidessä asteessa ylimmillään hetken kävi.
Yöllä pakkasta piteli usein viisi-kuusi astetta, kukkakauppias kertoi mittarin näyttäneen toisen pääsiäispäivän vastaisena yönä yhdeksää pakkasastetta.

Kevät näyttää silti hiljalleen menevän eteenpäin, siis hiljalleen. Tässä muutamia havaintoja siitä. Töyhtöhyyppiä on ollut myös mukavasti liikkeellä. Ovat pahus vieköön yleensä onnistuneiden kuvien kannalta vain niin kovin kaukana pelloilla. Täytyy yritä palata asiaan hyyppäin kera vielä myöhemmin kevään aikana, paljon niitä on kuitenkin liikkeellä.

Alla pientä tyylittely-yritystä huhtikuisesta peltomaisemasta, jolla myös pari kuovia sattui näkösälle sekä jokunen kalastava telkkä, ns. Lecan lammikoilla Kuusankoskella. Pelto ja kuovit (onko se toinen hieman uninen pitkän muuttomatkan jälkeen...?)lammikoiden ympärysmailta.

Punarinta on kuvattu kotipihan aidalla. Nyt se, ja ilmeisesti pari muutakin on ollut jo useana päivänä maassa ruokailemassa. Pari pikkuvarpusta ja mustarastaan se on kelpuuttanut kaverikseen, mutta näyttää nauttivan ruokailemisesta itsekseenkin.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti